sisteme de ventilatie

Sisteme de ventilatie pentru restaurante | Sisteme de ventilatie pentru case | Sisteme de ventilatie hale | Sisteme de ventilatie pentru sere |

Sisteme de ventilatie – o necessitate atat pentru uz personal cat si industrial – Intr-o lume tot mai aglomerata, tot mai poluata si incinsa necesitatea sistemelor de ventilatie nu mai este pusa sub semnul intrebarii de companii si antreprenori, insa pentru uzul casnic inca nu acordam instalatiilor pentru ventilatie atentia cuvenita, asemenea sistemelor de climatizare.

Ventilatia inseamna sanatate, iar circulatia aerului realizata prin sisteme de ventilatie gandite de specialisti pentru a oferi performantele necesare fiecarui tip de spatiu nu poate fi inlocuita prin deschiderea ferestrei.

Va oferim si: tubulatura ventilatiehote profesionalecosuri de fum inox,  jgheaburi si burlanetubulatura desfumare si sisteme de exhaustare.

 

Sisteme de ventilatie – Categorii

 

In functie de scopul si specificitatea fiecarui tip de sistem de ventilatie disponibil pe piata in ofertele producatorilor de instalatii de ventilatie distingem patru mari caregorii:

Instalatii de exhaustare;
Sisteme de desfumare;
Instalatii de climatizare;
Transport pneumatic.

Toate aceste operatiuni se realizeaza prin sisteme ce au la baza ventilatia si necesita instalarea tubulaturii pentru fiecare tip de sistem de ventilatie in parte, transpusa intr-un proiect tehnic necesar pentru a putea calcula correct gabaritul instalatiei pentru eficienta maxima a sistemelor de ventilatie si realizarea acestora conform cu nevoile clientului.

 

Unde amplasam sisteme de ventilatie?

 

Sistemele de ventilatie…unde putem sa le amplasam? …oriunde. Practic, in orice loc in care pentru un anume interval orar sau permanent se afla consumatori de oxigen, deci de aer, incluzand aici oameni, animale sau plante.

Exista sisteme de ventilatie industriale si sisteme de ventilatie de uz casnic. Instalatiile pentru ventilatie industriala sunt folosite ca sisteme de ventilatie pentru hale industriale, restaurante si bucatarii profesionale, sisteme de ventilatie cladiri de birouri, subsoluri si, pentru ca tot vorbeam de plante, sisteme de ventilatie pentru solare.

Sistemele de ventilatie pentru uz casnic se pot diferentia intre sisteme ventilatie casa, sisteme ventilatie apartament sau sisteme ventilatie subsol, iar pentru a fi mai specifici, putei utiliza chiar sisteme sau instalatii de ventilatie diferite pentru bucatarii si restul casei.

 

Tipuri de sisteme de ventilatie?

 

Sistemele de ventilatie se clasifica in doua mari categorii, in functie de tipul de actiune care genereaza miscarea aerului, deci ventilatia:

Sisteme de ventilatie cu actionare naturala, care presupune crearea unei instalatii de ventilatie prevazuta cu deschideri realizate in cadrul structurilor de constructie a cladirii respective. In aceasta situatie, circulatia aerului se realizeaza in mod natural, prin actiunea vantului sau a curentilor de aer creati in exterior care misca masele de aer din interiorul cladirii prin presiunea creata la nivelul deschiderilor din sistemul de ventilatie.
Sisteme de ventilatie mecanica. In cazul sistemelor de ventilatie mecanica factorul care actioneaza miscarea aerului este ventilatorul. Ventilatia mecanica presupune actionarea aerului de ventilatoare care fie aspira aerul prin tubulatura de ventilatie fie il refuleaza. In cadrul ventilatiei mecanice putem distinge patru tipuri de sisteme de ventilatie, in functie de aria de acoperire:
sistem de ventilare partiala- care asigura ventilarea unei zone dintr-o hala cu dimensiuni foarte mari;
Sistem de ventilare locala- ce actioneaza numai asupra sursei de degajare intr-o incapere;
Sistem de ventilatie generala- prin care se asigura ventilarea intregii incaperi si determina deplasarea intregului volum de aer al acesteia, sau cel putin al zonei ocupate;
Sistem de ventilare mixta- ce presupune alternarea tipurilor de ventilatie de mai sus in functie de necesitati.
Exista pe piata si sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, care pot fi folosite pentru redozarea sau redirectionarea caldurii aspirate prin sistemul de ventilatie.

Sisteme de ventilatie- care este rolul lor?

 

In mod evident, rolul sistemelor de ventilatie este acela de a ventila, de a misca aerul, de a inlocui aerul toxic, nociv, cald etc cu aer curat, la temperatura dorita. Insa, in afara acestui rol primar si inductiv al unei instalatii de ventilatie este necesar sa privim dincolo de aceasta functionalitate si sa privim beneficiile sau efectele acestor instalatii de ventilatie precum:

Rol igienic- sistemele de ventilatie au un rol igienic prin utilizarea acestora in spatii cu aer nociv care, prin ventilatie mecanica este eliminat si inlocuit cu aer curat. In plus, acest rol igienic al instalatiilor de ventilatie se extinde la orice tip de ventilatie in orice incapere, deoarece in timp se acumuleaza bacterii si microbi ce treubie eliberati prin tubulatura de ventilatie;
Confort- asa cum aminteam mai sus exemplus restaurantelor, sistemele de ventilatie ofera un confort utilizatorilor spatiului respectiv prin indepartarea prin instalatia de ventilatie a mirosurilor, prafului sau agentilor ce fac aerul greu de respirat.
Rol tehnologic- este specific instalatiilor sau utilajelor industriale care au nevoie de un sistem propriu de ventilatie pentru insasi functionarea acestora, spre exemplu transportul pneumatic;
Protectie- sistemele de ventilatie ofera protectie in caz de incendiu atat prin prisma impiedicarii raspandirii focului cu aceeasi rapiditate dar si prin absorbtia fumului in tubulatura de ventilatie, scazand, astfel, considerabil riscul de intoxicatie in caz de incendiu.
Actiune in caz de avarie- rolul instalatiilor de ventilatie in acest caz este de a actiona in incaperile in care pot avea loc acumulari instantanee de substante explozive, inflamabile sau toxice. Acest lucru se datoreaza unor accidente in functionarea utilajelor sau instalatiilor tehnologice respective.

 

Unde gasesc sisteme de ventilatie?

 

Sistemele de ventilatie pentru uz casnic pot fi achizitionate din magazine de specialitate sau de la producatori de sisteme de ventilatie de toate tipurile care au o experienta vasta in proiectarea instalatiilor de ventilatie, producerea tubulaturii de ventilatie, a ventilatoarelor si a accesoriilor necesare si montarea acestora. Pentru a avea o instalatie de ventilatie calibrata corect pentru apartament, casa, subsol sau bucatarie iti recomand sa apelezi la profesionisti.

In ceea ce priveste sistemele de ventilatie industriale, aici proiectarea specializata de catre profesionisti a instalatiei de ventilare in acord cu scopul acesteia, obiectul de activitate, necesitatea montarii unui sistem de ventilatie precum si dimensiunile cladirii in care va functiona sistemul de ventilatie este esentiala. Asadar, este impreativ necesar sa apelezi la profesionisti, respectiv la producatori din Bucuresti sau din tara.

 

De ce imi trebuie sistem de ventilatie?

 

Pentru ca aerul inseamna viata, iar o instalatie de ventilatie optima iti poate inunatati starea de sanatate si calitatea vietii prin inunatatirea calitatii aerului respirat atat acasa cat si in mediul de lucru.

Ne puteti gasi pe internet si cu urmatoarele cuvinte cheie: “sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura pret“, “sisteme de ventilatie pentru apartamente” sau “sisteme de ventilatie pentru beciuri“, “sisteme de ventilatie bucuresti” ori “tipuri de sisteme de ventilatie“, “sisteme de ventilatie si incalzire“, “ventilatie hale industriale“, “ventilatie hale pui“, “ventilare hale industriale“, “ventilare hale“, “sisteme ventilatie hale“, “sisteme de ventilatie hale“.

Realizam sisteme de ventilatie in Bucuresti, Brasov, Constanta, Bacau, Buzau, Cluj, Timisoara, Baia mare, Oradea, Sibiu, Valcea, Iasi, Craiova, Ploiesti. De asemenea ne putem deplasa pentru a creea instalatii de climatizare si in Galati, Focsani, Bistrita, Targoviste, Targu Jiu, Slobozia, Campulung, Calarasi.