sisteme de desfumare

Sisteme de desfumare  – Mai bine de 85% dintre decesele rezultate in urma unui incendiu au loc ca urmare a intoxicarii cu fum si cu gaze fierbinti. Evacuarea fumului dar si evacuarea gazelor fierbinti se realizeaza cu ceea ce toti cunoastem sub numele de sisteme de desfumare.

Exista mai multe tipuri de astfel de sisteme cum sunt si cele pentru desfumare mecanica sau alte tipuri de sisteme.

Va oferim si: tubulatura ventilatiehote profesionalecosuri de fum inox,  jgheaburi si burlanetubulatura desfumare si sisteme de exhaustare.

Sisteme de desfumare – de ce ai nevoie de un proiect desfumare?

 

Suprafata desfumabila a cladirii ar trebui sa fie de cel putin 1% din intreaga suprafata a amplasamentului. Una din cele mai comune solutii pentru desfumare este considerat tirajul natural al aerului.

El se face cu ajutorul unui sistem de trape pentru fum care sunt montate pe acoperisul cladirilor sau sub forma de trape verticlae si de usi si ferestre care au rol de ventilare.

 

Sisteme de desfumare – tubulatura desfumare

 

Pentru a se obtine o desfumare eficienta si rapida aportul de aer va avea loc prin partea inferioara a constructiei si prin treimea inferioara a camerei. De asemenea, aportul de aer se va elimina cu ajutorul unei suprafete de cel putin 60 de procente din zona desfumabila. Lucrul acesta este mentionat si de standardele existente la ora actuala in acest domeniu.

 

Sisteme de desfumare – cum te ajuta sistemul in cazul unui incendiu

 

In situatia in care are loc un incendiu, usile iti ofera un rol dublu: are loc ecacuarea si aportul de aer iar usa este unul din putinele elemente unde intreaga suprafata se poate utiliza pentru aportul de aer. Iti recomandam sa iti instalezi cele mai bune sisteme de desfumare daca tii la confortul si siguranta ta.

 

Sisteme de desfumare – atentie la suprafata desfumabila

 

Conform tuturor normelor existente suprafata desfumabila a unei constructii ar trebui sa fie de maxim 10 procente din suprafata sa totala. Oferind cazuri ipotetice pentur o constructie de 100 mp suprafata desfumabila ar trebui sa fie de maxim 10 mp.
De foarte multe ori sunt intalnite calcule gresite facute in instalatiile cu sisteme de desgumare unde suprafata desfumabila este mai mare si nu se tine cont de suprafata reala de desfumare.

 

Sisteme de desfumare – cum poti gasi cele mai bune sisteme

 

Daca esti in cautarea unor sisteme de desfumare online iti recomandam sa incerci si cautari dupa urmatoarele expresii: instalatie desfumare, desfumare naturala, sisteme desfumare si altele similare.
In cazul in care ai nevoie de anumite tipuri de sisteme de desfumare pentru utilizari specifice iti recomandam urmatoarele expresii: desfumare casa scarii si desfumare parcare subterana sau in mod specific pentru ce anume ai nevoie, cele enuntate de noi fiind cele mai comune.

 

Sisteme de desfumare – de ce sa lucrezi doar cu specialisti

 

Atunci cand vrei sa iti instalezi sisteme de desfumare iti recomandam sa incerci sa lucrezi doar cu specialisti atat pentru proiectare cat si pentru instalarea sistemului si ca cumperi doar produse de calitate. Daca alegi sa montezi sisteme de desfumare de o calitate garantata cu ajutorul unei echipe profesioniste vei beneficia de garantie si de confortul psihic ca ai o solutie de desfumare foarte buna.