Hota horeca
hota horeca

Hota horeca

Hota horecaHoreca defineste domeniul de activitate al comerciantilor ce ofera servicii de masa si cazare clientilor, respectiv hoteluri, restaurante si cafenele. Tocmai din primele litere ale acestor categorii de business-uri este alcatuit si cuvantul in sine.

Vorbind de servicii de masa, de bauturi calde, vorbim, in mod automat de o bucatarie profesionala si, implicit de o hota profesionala, calibrate necesitatilor din horeca. In acest domeniu este lesne de inteles necesitatea unei hote destinate horeca, dat fiind fluxul tehnologic mare si diversitatea operatiunilor de gatire ce se realizeaza simultan in bucataria unei unitati horeca.

Va oferim si: tubulatura ventilatie, hote profesionale, cosuri de fum inoxjgheaburi si burlane, tubulatura desfumare si sisteme de exhaustare.

 

Ce este hota horeca?

 

Hota horeca este o hota profesionala, cu o capacitate mare de absorbtie ce capteaza fumul, grasimile, aburul si aerul cald emanat in zona unitatilor de preparare prin procesele termice la care sunt supuse alimentele, precum aragaz, plite, cuptoare sau grill.

Fiind o instalatie profesionala, cu o capacitate mare, adaptata fluxului de lucru din horeca, hotele profesionale au sisteme de evacuare formate din tubulaturi de ventilatie ce preiau aerul cald, fumul si aburul si il evacueaza in exteriorul incintei.

Practic, atunci cand vorbim despre hote horeca vorbim de hote profesionale, de dimeniuni considerabile, cu capacitate mare de absorbtie concepute special pentru activitatile din horeca.

Va oferim si ventilatoare industriale, ventilatoare acoperis, ventilatoare axiale, ventilatoare centrifugale, ventilatoare rezistente la foc

 

Hota horeca – Categorii

 

Hotele horeca, asemenea hotelor pentru restaurante se regasesc sub mai  multe tipuri, in functie de forma, putere, amplasament. Puterea hotelor horeca trebuie calculata de un profesionist in functie de volumul de aer din incinta, fluxul de lucru si domeniul de activitate. In cazul in care avem in vedere o unitate horeca cu bucatarie deschisa, indiferent ca este vorba despre un restaurant sau intreg etajul unui hotel, in calculul puterii hotei profesionale se va tine cont de volumul de aer din intreg restaurantul, iar pentru bucatariile cafenelelor doar de volumul de aer din cafeneaua, pe care hota profesionala o va deservi.

Domeniul de activitate este, si el, relevant, deoarece bucatariile ce deservesc un hotel cu o capacitate de 3000 de persoane, spre exemplu, necesita un sistem si hote horeca total diferite de o cafenea unde sarcina hotei este aceea de a extrage mirosul de ceai sau cafea .

In functie de amplasament, hotele horeca se subclasifica in:

  • Hota de perete, cu diferite dimensiuni, care se monteaza pe peretele restaurantului, desupra aparaturii profesionale pentru gatit;
  • Hote piramidale, care se monteaza in tavan si au forma unei piramide montate deasupra aparatelor de gatit;
  • Hota tip snack- care este dedicate bucatariilor in care se gatesc multe grasimi, spre exemplu fast food-uri;
  • Hota insula- recomandabila bucatariilor pozitionate in centrul locatiilor, departe de zona peretilor.

Consultati preturile pentru cutii plenum ventilatie!

 

Hota horeca- Preturi?

 

Preturile hotelor profesionale din horeca variaza in functie de capacitatea de absorbtie a aerului pe ora, puterea de evacuare a acestuia, dimensiunile tubulaturii de ventilatie, atat din punctul de vedere al diametrului, cat si al lungimii necesare pana la evacuarea in exteriorul restaurantului. Specialistii recomanda ca putearea hotei horeca sa fie de 10 ori mai mare decat volumul de aer din incinta…Iti dai seam ace variatii de putere pot exista?

Ce diferente sunt intre un hotel si o cafenea? Similar, exista si diferente de pret astronomice intre diferitele tipuri de hote horeca. Fiind o instalatie complexa, pentru a asigura eficienta hotei horeca trebuie sa ai in vedere proiectarea, sau prezentarea proiectului general al locatiei unui producator care sa poata sustine productia de hote horeca perfect adaptate locatiei tale, montajul hotei pentru horeca de profesionisti pentru o mai buna eficienta si siguranta, toate aceste servicii avand costuri proprii, independente de pretul hotei propriu zise.

De asemenea, trebuie sa ai in vedere si preturile pentru curatarea si intretinerea hotei horeca si a sistemului de ventilatie pe toata durata de viata a acestuia deoarece depunerea rezidurilor pe instalatie poate genera disfunctionalitati.

           

Hota horeca – Scop

 

Asigurarea unui climat confortabil pentru client este unul dintre principalele obiective ale unui proprietar sau administrator al unei unitati horeca, iar mirosurile de mancare, o temperatura prea mare sau fumul generat de grill sunt factori care elimina orice forma de confort, astfel ca locatia va fi evitata de clienti in lipsa unei ventilatii corespunzatoare si a absorbtiei mirosurilor si fumului cu ajutorul hotelor profesionale pentru horeca.

Scopul hotelor pentru horeca este acela de a absorbi mirosurile, grasimile, gazelle, aburul si fumul generate prin procesele termice de tratare a alimentelor, de a le elimina prin tubulatura de ventilatie in exteriorul locatiei si de a impiedica cresterea temperaturilor prin pastrarea in incinta unitatii a aerului cald, din zona bucatariei unitatii horeca.

 

Ce trebuie sa stiu cand cumpar o hota pentru horeca?

 

Atunci cand planuiesti sa achizitionezi o hota horeca trebuie sa ai in vedere foarte multe aspecte, deoarece de acestea depinde eficienta hotei horeca si, totodata, succesul afacerii tale:

  • Capacitatea- Capacitatea hotei horeca este esentiala deoarece, fiind vorba despre o bucatarie profesionala aceasta trebuie sa aiba o putere mare de absorbtie pentru a face fata fluxului tehnologic.Capacitatea trebuie intotdeauna adaptata fluxului si volumului de aer din incinta.
  • Tubulatura de evacuare- nu putem vorbi despre o hota horeca fara sa discutam despre evacuare si intreg sistemul necesar pentru realizarea acesteia, care presupune coturi, accesorii, cosuri etc. Toate acestea trebuie imbinate perfect pentru ca hota horeca sa fie eficienta, calculate proportional cu capacitatea acesteia si in deplina concordanta cu arhitectura locatiei.
  • Nivelul de zgomot- atunci cand bucataria restaurantului este deschisa, nivelul de zgomot al hotei horeca este foarte important, deoarece acesta poate afecta considerabil confortul clientilor. Fiind vorba despre o hota profesionala cu putere mare de absorbtie, motoarele care genereaza asorbtia aerului pot produce zgomot la un nivel ridicat, astfel ca este indicat sa optezi pentru o tehnologie de productie a unei hote horeca silentioase sau sa apelezi la o metoda secundara, respectiv de amplasare a motoarelor in exteriorul locatiei.

 

De unde cumpar hota horeca?

 

Hota horeca poate fi achizitionata din magazine specializate in comercializarea echipamentelor profesionale pentru bucatarii de restaurante, magazine online de profil sau poti apela la un producator. Fiind vorba despre un produs profesional, complex, iti recomand sa mergi pe mana unui producator deoarece bucatariile restaurantelor nu sunt standardizate si vei avea neoie de o hota perfect adaptabila nevoilor tale si arhitecturii restaurantului.