montare hota instalare hota

Montare hota (Instalare hota) – treaba de profesionist sau o pot face si singur? Instalare sau montare hota? Cum este correct? Exista vreo diferenta intre cele doua operatiuni?

Practic, atunci cand vorbim despre instalarea/montarea hotei avem in vedere pozitionarea acesteia la locul prestabilit, in aria de actiune a aparatului de gatit, pe perete sau in tavan, in functie de arhitectura spatiului si racordarea la o sursa electrica necesara functionarii acesteia.

Suna simplu insa, in realitate lucrurile sunt ceva mai complicate cu montarea hotei si pot deveni chiar imposibil de realizat fara cunostintele tehnice necesare pentru anumite tipuri de hote.

Va oferim si: tubulatura ventilatiehote profesionalecosuri de fum inox,  jgheaburi si burlanetubulatura desfumare si sisteme de exhaustare.

 

Instalare hota sau montare hota?

 

Desi pot parea sinonime, cele doua constructii se folosesc distinct, deoarece implica operatiuni diferite. In timp ce instalarea hotei are in vedere intreg mecanismul necesar de la desfacerea hotei din cutie pana la apasarea pe buton pentru a o porni, montarea hotei se refera exclusiv la pozitionarea acestea in locul din care va deservi: pe perete, in tavan, in blat pentru hotele retractabile etc.

Astfel, atunci cand solicitam un serviciu de acest gen, este de preferat sa solicitam instalarea hotei pentru a ne asigura si de functionalitatea acesteia si nu doar de pozitionarea sa, ca in cazul montarii hotei.

 

Montare hota cu evacuare vs montarea hotei fara evacuare

 

Montarea hotei se realizeaza diferit, in functie de modelul de hota ales pentru instalare. O prima diferentiere, majora, de altfel se face intre montarea hotelor cu evacuare si a celor ce functioneaza pe principiul recircurarii aerului.

In timp ce montarea hotelor cu evacuare este mai complexa deoarece presupune si instalarea, odata cu hota a tubulaturii de evacuare si a cosului sau a gurii de evacuare, montarea hotelor cu recirculare este mai facila. De ce spun asta? In primul rand, deoarece pentru a instala tubulatura necesara evacuarii trebuie sa se dea gauri in perete sau in tavan, aspect care nu este necesar la montarea hotei fara evacuare.

In al doilea rand, instalatia de evacuare trebuie conectata la hota, are coturi, prinderi, accesorii care, daca nu sunt montate corespunzator pot genera pierderi de gaze si aer viciat, pot scadea puterea de absorbtie a hotei sau pot favoriza aparitia incendiilor sau a intoxicatiilor.

In ceea ce priveste hota fara evacuare, dat fiind faptul ca aceasta filtreaza aerul si nu il elimina, instalarea nu necesita tubulatura, deci sunt eliminate aceste riscuri generate de un montaj defectuos. Asadar, putem discuta, in privinta hotelor fara evacuare despre montarea hotei, mai degraba decat despre instalarea sa.

 

Montare hota – In functie de prindere sau amplasare

 

Atunci cand ne gandim la montarea hotei trebuie sa avem in vedere, neaparat, prinderea sau amplasarea acesteia deoarece, in functie de acest element montarea hotei poate deveni imposibil de realizat fara ajutorul unui profesionist.

In functie de modelul acesteia, montarea hotei se poate face in perete, in tavan, aparenta sau incorporate sau in blat, pentru hotele retractabile. In functie de locul in care este montata hota, vei putea analiza si ustensilele de care ai nevoie pentru instalarea hotei de bucatarie.

In principiu, hotele retractabile sunt hote fara evacuare, astfel ca pentru montarea acestora vei avea nevoie de instrumente de lucru cu care sa poti taia blatul, precum si de cele necesare conectarii acesteia la o sursa de curent. Hotele cu montare in tavan sunt ceva mai greu de instalat, deoarece acestea au si o tubulatura de minim 7 metri liniari, astfel ca ar fi mai bine sa apelezi la un profesionist.

Mai mult decat atat, montarea hotei in tavan are nevoie de mana unui profesionist si din punctul de vedere al sigurantei si al montajului acesteia. Cu privire la montarea hotelor incorporabile in tavan, aceasta devine SF pentru un neautorizat, astfel ca apelarea la un profesionist este obligatorie.

Cel mai usor de montat sunt hotele de perete fara evacuare. De asemenea, cu ceva abilitati mestesugaresti ai putea realiza si montajul hotei de perete cu evacuare, insa eu recomand si in acest domeniu apelarea la un profesionist. Evacuarea are riscurile ei, care nu pot fi preintampinate decat cu montarea hotei corespunzatoare.

 

Montare hota – Preturi si furnizori

 

Este un lucru foarte bun sa apelezi la personal specializat cand vine vorba despre montarea hotei, deoarece functionalitatea acesteia este este garantata de montajul adecvat. In cazul in care ai achizitionat o hota din magazine de magazine de electrocasnice, de bricolaj sau din magazine online de specialitate, poti cauta separate servicii de montaj, daca acestea nu au fost oferite la achizitia hotei.

Preturile pentru montarea hotei difera in functie de model, marime, existenta tubulaturii de evacuare sau amplasament. Astfel, inainte de a apela la un profesionist anume, cauta ofertele pe piata precum si recomandari. Nu intotdeauna cel care iti va oferii servicii de montaj hote la cel mai mic pret va efectua un serviciu de calitate.

In cazul in care ai achizitionat hota de la un magazin specializat in echipamente de bucatarie sau de la un producator, cu siguranta ca pretul este stabilit pentru proiect, ceea ce include montajul, astfel ca nu mai trebuie sa iti faci griji in acest sens.

 

Montare hota – De ce sa apelez la un profesionist?

 

Stii reclamele acelea cu Nea Gheorghe, care isi repara singur cuptorul? Tot cam asa este si cu montarea hotelor. Iata cateva motive pentru care este bine sa apelezi la un profesionist pentru montarea hotei:
– Siguranta – montarea necorespunzatoare a hotei si tubulaturii acesteia creste riscul de intoxicatii sau chiar incendii;
– Eficienta – numai montarea corecta a unei hote poate garanta eficienta maxima;
– Un profesionist va avea intotdeauna aparatele necesare pentru montarea hotei: bormasini, echipamente pentru conectarea la curent, echipamente specifice pentru taierea sau imbinarea tubulaturii etc

 

Montare hota – Unde gasesc profesionisti?

 

Profesionisti ce ofera servicii de instalare si montare hote pot fi gasiti pe internet, in magazinele ce comercializeaza echipamente profesionale pentru bucatarii sau la producatorii de hote si instalatii de evacuare. Atunci cand apelezi la un profesionist din mediul online pentru instalarea hotei discut in prealabil toate detaliile.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: “montare hota decorativa“, “montare hota aragaz” sau “montare hota fara evacuare“, “montare hota incorporabila” ori “montare hota traditionala“, “montare hota pret” si “montare hota bucatarie“, “montare hota bucatarie“, “montaj hota bucatarie pret“.

Alte cautari : “montaj hota bucuresti” , “montare hote bucatarie“, “montare hota cu recirculare” sau “montare hota cu evacuare“, “montaj hota telescopica“, “montare hota insula” ori “montare hota perete“, “montaj hota profesionala“, si “montaj hota restaurant“, “montare hota inaltime“.

Cautari similare: “instalare hota telescopica“, “instalare hota incorporabila” sau “instalare hota fara evacuare“, “instalare hota bucatarie” ori “instalare hota cu evacuare“, “instalare hota bucuresti”  si “instalare hota aragaz“, “instalare hota decorativa“, “firma instalare hota“, “instalare hota pret“, “servicii instalare hota“, “instalarea unei hote“.